90 (212) 210 10 10

Bilgisayar Mühendisliği(Türkçe)

Bölüm Hakkında

Bilgisayar Mühendisliği bölümü, bilgisayar sistemleri üzerinde teorik çalışarak bu sistemleri geliştiren ve bunlarla ilgili teknoloji üreten bir daldır. Bilgisayar kullanımının bu denli yaygınlaşması, bu alanda kaliteli emek gücüne duyulan ihtiyacı artırmıştır. Teknolojinin her alanında etkin kullanımı için gerekli olan bilimsel alt yapıya sahip sektörel gelişime katkı verebilecek düzeyde teorik ve pratik bilgilerle donatılmış, problem çözme, araştırma yapma ve iletişim yetenekleri gelişmiş, takım çalışmasına yatkın uzman mühendisler yetiştirmek üzere oluşturulmuştur. Türkiye’de ve dünyada en geniş çalışma alanı olan Bilgisayar Mühendisliği bugünün ve geleceğin mesleğidir.

 

Çalışma Alanları

Bilgisayar Mühendisliği inovasyon ve modern teknolojinin arkasındaki etkin kuvvetlerden biridir. Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri, ArGe, Robotik, Sağlık, Haberleşme, Yönetim, Servis, Savunma vs. birçok alanda uygulamaya sahiptir. Bilgisayar Mühendisliği mezunları Sistem Analisti, Veritabanı Yönetimi, Bilgisayar Programcısı, Yazılım Geliştiricisi, Web Tasarımcısı, Ağ Mimarı, Ağ Güvenliği Uzmanı gibi alanlarda çalışabilecek şekilde yetkinleşebilmektedirler.

 

Dersler Hakkında

Bilgisayar mühendisliği bölümünde okutulan dersler, bilgisayar donanım yapısı, programlama dilleri, veri yapıları ve algoritmalar, sayısal çözümleme, veri tabanı sistemleri, mantıksal tasarım, mikro işleyiciler, veri iletişim, sistem çözümleme, yönetim bilişim sistemleri gibi meslek derslerinden ve matematik, istatistik, fizik, elektrik, elektronik, ekonomi, işletme yönetimi gibi temel destek derslerinden oluşur. Meslek dersleri laboratuar uygulamaları ile desteklenir. Öğrenciler kuramsal ve uygulamalı dersler yanında, gerek üniversite bilgisayar merkezlerinde, gerekse üniversite dışında bilgisayar merkezi olan kuruluşlarda yaz stajları yaparlar.

 

Program Müfredatı ve Bilgi Paketi

Program Müfredatı ve Bilgi Paketi içerikleri için tıklayınız.

 

ÇAP Yapılabilecek Anadal Programları

Bilgisayar Mühendisliği anadal programından Çift Anadal yapılabilecek ikinci anadal programları;

  • YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ (İNG)
  • YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ

Bilgisayar Mühendisliği anadal programından Meslek Yüksekokulu Çift Anadal yapılabilecek ikinci anadal programları;

  • BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI
  • İŞLETME YÖNETİMİ

Bilgisayar Mühendisliği(Türkçe) BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ELEMANLARI

Bilgisayar Mühendisliği(Türkçe) BÖLÜMÜNDE DERS VEREN DİĞER ÖĞRETİM ELEMANLARI

Apply Nişantaşı